Terapija

Terapija

MMC Gledamo, 21. maj 2021 ― Dva kontroverzna ustvarjalca se znajdeta v zdravilišču v mestecu, ki je zaslovelo z Marcelom Proustom. Srečata se, se začneta družiti, ker nimata početi kaj boljšega – tako nekako bi lahko povzeli dogajanje filma Terapija.
Živel 27. april!

Živel 27. april!

Radio Študent, 27. april 2021 ― Danes mineva osemdeset let od ustanovitve Osvobodilne fronte slovenskega naroda. Dan upora proti okupatorju še vedno smatramo za najpomembnejši slovenski praznik, kljub težkim ofenzivam revizionistične propagande in tudi na tako imenovani pravi strani čedalje manjšemu razumevanju njegove zgodovinske veličine, ki ne seže onstran nikomur koristnih parol in mrtvih floskul.
Vpoklic nejunaštva

Vpoklic nejunaštva

Radio Študent, 26. april 2021 ― Če začnemo z bistvenim, lahko za dobrih sedemsto strani dolgo buklo z naslovom Doktrina šoka porečemo, ali, bolje rečeno, preberemo z naslovnice slovenske izdaje, da je vedno bolj aktualna svetovna uspešnica. Knjiga, ki jo je kanadska publicistka in aktivistka Naomi Klein napisala leta 2007, je šokirala in razdelila kritično bralstvo.
PRIMERNA ZAŠČITA

PRIMERNA ZAŠČITA

Radio Študent, 20. april 2021 ― Zamislite si, da ste Joc Pečečnik. Pred skoraj petnajstimi leti ste se odločili za investicijo, ki naj bi vam prinesla milijone. Ustvarili ste finančni načrt, pridobili primerno arhitekturno zasnovo, tako mestna občina kot navijači Olimpije so častili zemljo, po kateri hodite.
še novic